Shutterstock

Inside Energie

Flinke opleving olieprijs door tweet Trump

3 April 2020 - Erik Colenbrander

Door een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump is de olieprijs gisteren (2 april) een flinke opgeleefd. Trump meldde met Rusland en Saudi-Arabië een akkoord te hebben bereikt over verlaging van de olieproductie. Maar is dat wel waar? 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de uren daarna steeg de olieprijs met tientallen procenten tot bijna $30 per vat, het hoogste niveau sinds halverwege maart. Daarna zakte de koers wel weer wat terug. Want de tweet van Trump wordt door analisten in twijfel getrokken.

Het is namelijk helemaal niet zeker dat Saudi-Arabië en Rusland besloten hebben de olieproductie te verlagen. Nog voordat de coronacrisis zich ging aftekenen, streden de grote olieproducerende landen wereldwijd al om de regulering van het productievolume.

Werkeloosheid VS
De nieuwe poging van Trump op de olieproductie wereldwijd te verlagen en daarmee de olieprijs te verhogen, kan zijn ingegeven door dreigende faillissementen in de Amerikaanse schaliegasproductie. Daardoor kan de werkloosheid nog dramatischer vormen aannemen. Inmiddels staan er in de Verenigde Staten als gevolg van de coronacrisis 10 miljoen mensen op straat, meldt het Financieele Dagblad vanochtend (vrijdag 3 april).

Aantal corona doden VS
Ook werd bekend dat de Verenigde Staten het hoogste aantal doden als gevolg van het coronavirus op 1 dag in 1 land heeft geregistreerd. Of dit als percentage van de totale bevolking ook het hoogste cijfer is, is niet bekend.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden