Inside Olie

Dieselprijs zakt, maar is het wel te krijgen?

25 Juli 2018 - Anne Jan Doorn

De dieselprijs is weer zakkende, nadat deze eerder door de grens van €1 was gestegen. De dalende prijs heeft alles te maken met de dalende olieprijzen. Het is daarnaast echter nog maar de vraag of er überhaupt voldoende diesel is.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De NOS meldde onlangs dat diesel niet overal beschikbaar is, omdat het transport over de rivieren minder is geworden (lage waterstanden) en omdat er momenteel een tekort is aan chauffeurs. Echter, de dieselleveranciers van boeren stellen dat er nog voldoende voorraad beschikbaar is.

Inkooporganisatie Farmers4all merkt wel dat de aanvoer minder is, vanwege de droogte. Daardoor mogen verschillende schepen, die vanuit Rotterdam depots in het land voorzien, niet maximaal beladen worden.

Dalende dieselprijs
De dieselprijs is ondertussen gezakt tot iets onder de €1 per liter. In juni werd nog ruim €1,02 per liter diesel betaald. De basisprijs voor diesel ligt op het moment op €0.991 per liter, bij levering van 4.000 liter (via Farmers4all). Daarmee daalt de prijs dus weer onder de €1 per liter.

De dalende dieselprijs heeft alles te maken met de sterke daling van de olieprijzen. De prijs voor olie lag begin juli nog rond de $80 per vat, maar noteert nu ongeveer $73 per vat.

Extra aanbod
De dalende olieprijs is een gevolg van het feit dat Saoedi-Arabië meer olie levert aan Azië. Saoedi-Arabië is de officieuze leider van het oliekartel OPEC, die organisatie heeft de olieproductie lange tijd geremd. Echter, nu gaat het dus voor meer aanbod zorgen en dat drukt de prijs.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden