Op de voorgrond de viercilinder 6175. Erachter de zescilinder versie met hetzelfde vermogen. Een flink verschil. De vierpitters hebben hetzelfde design.
Deutz verraste met een geheel nieuwe serie. De 6120, 6130 en 6140 TTV. Een compacte zescilinder die naar verluidt de 5-serie TTV vervangt.
De trekker is vooral voor bedrijven bedoeld die wel luxe zoeken maar geen grote, zware, trekker. In de cabine de 8 inch iMonitor 2 terminal.
De RCShift joystick uit de zescilinder 6-serie vind je ook in de drie nieuwe trekkers terug. Er is een mechanische of elektronische versie met 4 of 5 hydrauliekventielen.
Affabriek levert Deutz de trekkers ook met gps af. Daarvoor koopt het systemen van Topcon in, die het Agrosky noemt.
Zet een 6-serie en een 5-serie bij elkaar in één ruimte. Waarschijnlijk is dit je resultaat. Deutz toonde ook een versie met panoramadak.
Kijkend naar de uitlaat met katalysator en wielen heeft hij veel van de 5-serie weg. De cabine is een mix. De trekker tilt 7 ton achter en een kleine 3 ton voor.

Nieuwe compacte CVT

Deutz-Fahr pimpt viercilinder 6-serie

9 Mei 2017 - Redactie Boerenbusiness

Deutz-Fahr stelde maandag 8 mei 2 nieuwe trekkerseries voor aan hun dealers op de fabriek in het Duitse Lauingen. Het gaat om trekkers met een viercilinder motor, waarmee Deutz-Fahr meegaat in de race naar een sterke vierpitter.

Oneven jaren zijn Agritechnica jaren. Dat betekent dat fabrikanten het nieuws opsparen en pas aan het publiek tonen op ’s werelds grootste landbouwshow in het Duitse Hannover. Deutz-Fahr neemt alvast een voorsprong met de introductie van zijn nieuwe viercilinder trekkers. Die toont het deze week aan de dealers.

175

pk

levert het nieuwe viercilinder topmodel

Emissie eisen
De zescilinder trekkers in de 6- en 7-serie kregen halverwege 2016 al een update. Daarmee voldoen ze aan de Tier 4 Final emissie-eisen. Deutz greep dat moment aan om tevens een nieuw design te introduceren, waarmee de lijn van de grote 9-serie naar beneden wordt doorgetrokken. Ook voor de viercilinders klopte het weer bij de Italianen van Giugiaro Design aan.

TTV of RCShift
De huidige serie bestaat uit 5 modellen, lopend van de Agrotron 6120.4 TTV tot de 6160.4 TTV. Volgens gegevens, die enkele enthousiaste Duitse dealers op internet hebben gepubliceerd, worden die vervangen door 4 modellen: 6135.4, 6145.4, 6155.4 en de 6175.4. Daarmee legt Deutz de vermogenslat een stapje hoger voor de viercilinder. Ze zijn naast de TTV CVT transmissie ook met een ZF powershift bak (RCShift) leverbaar. Uiteraard voldoet de motor aan de emissie norm T4F.

Drie nieuwe trekkers
Vooraf werd verwacht dat het merk een 6C-serie ging introduceren om de populaire klasse 120-140 pk aan te vullen. Deutz verrast met een volledig nieuw model. Die wordt na de zomer geproduceerd in 3 versies: 6120, 6130 en 6140 TTV. Volgens gegevens op het internet vervangen ze daarmee de 5-serie TTV. Vooral akkerbouwklanten vinden deze compacte trekker te sober. De nieuwe 6 moet dat oplossen.

Onder de kenmerkend gestylde motorkap ligt een TCD 3.6 motor met SCR (Adblue). De 2 grootste modellen hebben daarnaast een dieselpartikelfilter (DPF). De T5451 transmissie heeft 2 elektronisch schakelbare veld/weg groepen. Hij is behoorlijk luxe uitgerust met het 8 inch iMonitor 2 scherm, affabriek Agrosky gps en de bekende CShift joystick. Verdere specificaties die op internet worden genoemd, zijn 7.000 kg hefvermogen achter en 2.880 kg voor, 9.000 max. last, 90L opencenter hydraulieksysteem met 4 mechanische ventielen of 110L LS-pomp met 5 elektrisch bediende ventielen.

Foto's: Landtreff.de

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden