De gedragen UF-serie krijgt een nieuw topmodel met 2.000 liter inhoud nominaal. De boombreedte gaat naar 30 meter. Helaas is de fronttank ongewijzigd gebleven.
Op veel machines past Amazone de externe bediening aan. Nieuw op de spuiten is een multifunctionele 7-weg kraan en een vernieuwde 60 liter fustreiniger.
De bekende UX-serie veldspuiten krijgt een update. Vooral aan de boomstabiliteit is gewerkt. Serie 01 is leverbaar in 4.200, 5.200 en 6.200 liter groottes.
Het zwiepen van de boom wordt door 2 cilinders gedempt. Nog eens 6 cilinders regelen de boomhoogte, waardoor je onder de 50cm boomhoogte kunt spuiten. Optioneel wordt de afgifte constant aangepast aan het zwiepen, zodat de applicatie egaal gebeurt.
Ook bij de getrokken machine nieuwe instrumenten. Op het meest luxe model krijg je dan alleen nog een touch screen. Ook hier is de 7-weg kraan leverbaar.
Op de touch screen regel je alles. Met handschoenen aan is hij ook prima te bedienen.
Op de Grimme Hof in Duitsland was ook genoeg zaaitechniek nieuws. De getrokken 3 meter Cirrus is met nieuwe dubbele schijvenkouters leverbaar.
De nokkenradmachine heet Cataya. Qua gemak en uitrusting doet hij nauwelijks onder voor een pneumatisch model.
Afdraaien gebeurt elektrisch, met de TwinTerminal linksboven. Het zaad valt in een kunststof koker. Water en grond kunnen zich er niet in ophopen zegt de fabrikant.
Afstellen is zo gepiept met behulp van de computer. Wisselen tussen fijn en normaal zaad doe je met de linker knop. Voor het afdraaien haal je de rechter knop om. Een rood vaantje waarschuwt je voor de afdraaistand.
De pneumatische machine is omgedoopt tot Centaya, met een opvallend nieuwe kunststoftank. Hier is de nieuwe dubbele schijvenkouterbalk gemonteerd, die naast de enkele schijfkouter leverbaar is.
Voor de pneumaat hoef je niet langer onder de machine te klauteren. Een soort gazonmaaierbak laat je onder de uitloopopening glijden.
Amazone levert een inklapbaar mandje en urnster mee voor het afwegen. Instellen doe je weer via de terminal. In de luxe uitvoering, zoals hier, hoef je niets in te stellen.
Beide modellen hebben een sensor achter de na-eg. Die vervangt het loopwiel voor de afgifte.
De getrokken machine krijgt een fikse update en het strooiwerk van de gedragen TS machine. Meest opvallend is toch wel WindControl, waarbij het strooibeeld wordt aangepast naar gelang de windsnelheid en richting.
De gedragen Cayron en Cayros ploegen krijgen extra opties. Geheel nieuw is de half-gedragen Hektor 6, 7 of 8 schaar. Afkomstig uit huize Vogel&Noot en doorontwikkeld door Amazone.
Naast een Catros in budget uitvoering is er de XL met 610mm schijven om grote volumes gewasresten of groenbemester onder te werken.
Zowel het budgetmodel als de XL uitvoering hebben een grote wijzer die je de werkdiepte toont.
Niet direct voor Nederland is de Ceus (Ce-us) cultivator met schijven en 2 soorten tanden voor een oppervlakkige en diepe grondbewerking. Ook de zware dubbele pakkerwals is nieuw.

Fotoreportage

Noviteitenregen van Amazone voorgesteld

8 September 2017 - Redactie Boerenbusiness

Op de Agritechnica presenteert Amazone maar liefst 26 noviteiten, waaronder een heel aantal nieuwe machines: kunstmeststrooiers, veldspuiten, ploegen zaaimachines en meer. Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel en vooral op dat vlak is veel gewijzigd.

De nieuwe machines zijn ook voor Nederlandse bedrijven interessant. Op het gebied van spuittechniek bijvoorbeeld, maar ook de 3 meter zaaitechniek. Daar schreven we al eerder over.

Tip: Klik op het pijltje rechtsboven in de foto voor een volledige schermweergave.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden