Grasland bemesten in Aartswoud, ondanks de vele neerslag geen structuurschade.
Het bemeste grasland in Aartswoud, zoals je op de foto kunt zien is er maar zeer beperkt sprake van structuurschade.
Grasland bemesten in Nieuwerkerk voor de vele neerslag, ook hier geen structuurschade.
Nat grasland in Overloon eind februari, dit land is voor de zware regenval bemest. Op het land is onder deze omstandigheden niet meer te rijden.
Kunstmest strooien in Nieuwerkerk, de banden van de trekker zijn op een lage druk gezet om schade aan het land te voorkomen.
Kunstmest strooien in Overloon, het land is weer droog genoeg om op te kunnen rijden met de trekker.
Kunstmest strooien in Zuidbroek.
Kunstmest strooien in Udenhout.
Kunstmest strooien in Zeewolde, op de trekker is zijn dubbele achterwielen gemonteerd om schade aan het land te voorkomen.
Kunstmest laden in Zeewolde.

Ruwvoertour Fotoreportage

Veehouders Ruwvoertour bemesten volop

19 Maart 2020

De afgelopen weken zijn de veehouders van de Boerenbusiness Ruwvoertour ondanks de vele neerslag en natte weilanden al volop aan het bemesten geweest. De neerslag heeft er wel voor gezorgd dat dit gedurende een langere tijd gebeurde dan in een droger jaar. 

Bij de meeste veehouders is het bemesten ondanks de natte weiland vrijwel vlekkeloos gegaan, zonder veel schade aan de bodem. Om deze redenen hebben de veehouders ook maatregelen getroffen met het strooien van kunstmest. Zij hebben langer gewacht met strooien ondanks dat het wel nodig was. Op gebied van machines hebben zij geprobeerd een grotere draagkracht te creëren door banden af te laten lopen of extra achterbanden te monteren (dubbellucht). 

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief