Eigen foto

Gewastour Aardappelen week 15

Eerste Gewastourperceel gepoot

9 April 2019

Het eerste perceel van de Gewastour Aardappelen is zaterdag 6 april gepoot. Op het perceel in Scharendijke is vrijdag 5 april kunstmest gestrooid, waarna er zaterdag 7 hectare gepoot kon worden op de zavelgrond/lichte klei. 

Op het aardappelperceel in Scharendijke (Zeeland) is 5 april kunstmest gestrooid: 300 kilo patentkali per hectare, 600 kilo 26-7 mengmeststof en daarnaast is (als proef) Physiostart van Timac Agro toegevoegd. Zaterdag 6 april is het perceel, als eerste van alle Gewastourpercelen, gepoot.

Het strooien van kunstmest op het perceel in Scharendijke.

Vroege aardappelen
Een aantal deelnemers van de Boerenbusiness Gewastour hebben al wel vroege aardappelen gepoot. Op het perceel in Escharen (Noord-Brabant) zijn bijvoorbeeld al wel aardappelen van de rassen Primera en Fontane gepoot. Op dit perceel zal dinsdag 9 april Kali worden gestrooid, waarna de Innovators 9 of 10 april gepoot worden.

Op het perceel in Fijnaart (Noord-Brabant) worden woensdag 10 april of donderdag 11 april de markiezen gepoot, waarna waarschijnlijk van het weekend begonnen wordt met het perceel dat meedoet aan Gewastour van Boerenbusiness.

Het poten van de Innovators op het perceel in Scharendijke.

Rustig
Op de overige Gewastourpercelen is het nog rustig. Tot het weekend is er weinig regen voorspeld. Op de weerpagina van de Gewastour zijn, via de neerslagpalen van Sencrop, de neerslaghoeveelheden live bij te houden. Kijk hier live mee.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden