Agrifoto

Gewastour Aardappelen week 18

Alle Gewastourpercelen zijn gepoot

30 April 2019 - 1 reactie

Op het Gewastourperceel in Spijk (Groningen) worden op het moment de laatste aardappelen gepoot. Dat betekent dat alle deelnemende percelen gepoot zijn.

Op het aardappelperceel in Spijk is afgelopen week 9,9 millimeter regen gevallen. Doordat er veel werkbare dagen zijn geweest, is de verwachting dat aan het einde van de week circa 90% van de aardappelen in de regio in de grond zit. 

Het poten van de Innovators in Spijk (Groningen).

De meeste percelen zijn gekiemd
De neerslag van de afgelopen week wordt door de deelnemers van de Boerenbusiness Gewastour met genoegen ontvangen. De meeste neerslag is gevallen op het aardappelperceel in Ens (Flevoland), want hier viel afgelopen week 25,9 millimeter.

Op de percelen in Hank (Noord-Brabant) en Dronten (Flevoland) is ook de nodige neerslag gevallen, al zijn de ruggen nog iets te droog. Ondanks de droge ruggen, zijn de meeste aardappelen al wel gekiemd. 

Het perceel in Hank (Noord-Brabant).
Het perceel in Fijnaart (Noord-Brabant).

Door de droge grond zijn er bij de meeste percelen nog geen herbiciden gespoten. Op het perceel in Middenmeer (Noord-Holland) en in Fijnaart (Noord-Brabant) gebeurde dit echter al wel. 

Op het perceel is Scharendijke (Zeeland) is 3 liter Proman en 1,5 liter Challenge per hectare gespoten.

Aardappelen frezen
Het aardappelperceel in Escharen (Noord-Brabant) groeit naar behoren. De verwachting is dat het perceel met circa 3 of 4 dagen boven staat. Als de weeromstandigheden het toelaten, zullen de meeste percelen van de Boerenbusiness Gewastour aan het einde van de week gefreesd worden. Bij de meeste percelen zal er dan nog wel extra vocht in de bodem moeten komen. 

Wanneer er in de aankomende 14 dagen gefreesd moet worden, dan zal er bij het perceel in Dronten eerst beregend worden. Dit om meer vocht in de ruggen te krijgen. 

De kieming op het perceel Escharen is al in een vergevorderd stadium.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden