Agrifoto

Gewastour Uien week 13

Moment van zaaien komt dichterbij

25 Maart 2019 - Redactie Boerenbusiness

De vooruitzichten voor de uienpercelen van de Gewastour zijn positief. De weersomstandigheden zijn beter en verschillende percelen beginnen af te drogen. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat er volgende week op een aantal percelen gezaaid kan worden.

Door de hevige regen van de afgelopen weken ontstonden er plassen op het perceel in Zweeloo (Drenthe). Op dit perceel viel deze maand bijna 2 keer zoveel regen als vorig jaar in maart het geval was. Door de diverse maatregelen zijn de plassen inmiddels al wel weer weggetrokken.

Op het perceel in Zweeloo zijn maatregelen getroffen om plasvorming tegen te gaan.

Percelen drogen af
Op het uienperceel in Dronten (Flevoland) is het nog afwachten wanneer er gezaaid kan worden. Dit perceel begint nu af te drogen. Het perceel in Oeffelt (Noord-Brabant) kreeg het begin van de week zwaar te verduren, en hier zal naar verwachting nog wel wat hagel en regen vallen. Toch is de verwachting dat er volgende week al gezaaid kan worden op dit perceel, mits het weer dat toestaat.

In het noorden van het land is in de afgelopen maand de meeste regen gevallen. Het perceel in Kimswerd (Friesland) zal daarom waarschijnlijk nog 2 weken moeten wachten op enige activiteit.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten op de percelen, bekijk dan de tijdlijn onderaan de Gewastourpagina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden