Eigen foto

Gewastour Uien week 14

Zaaiwerkzaamheden lopen uiteen

1 April 2019 - Redactie Boerenbusiness

Op 2 percelen van de Gewastour Uien zijn afgelopen week uien gezaaid. Beide percelen liggen op zavelgrond en hadden wat betreft de neerslaghoeveelheden een meevaller. De overige percelen zullen naar verwachting aan het einde van de week of begin volgende week worden gezaaid.

Op het Gewastourperceel in Oeffelt (Noord-Brabant) zijn maandag 1 april de uien gezaaid. Het perceel is 2 dagen terug zaaiklaar gemaakt, met een rotorkopeg achterop. De uien worden gezaaid op bedden van 2 meter, met 8 rijen; er worden 3,8 eenheden per hectare gezaaid. Op het perceel wordt het vroege ras 'Vento' gezaaid en direct na het zaaien is het perceel bespoten met herbiciden.

Het zaaien van de uien op het perceel in Oeffelt.

Eerste perceel
Het eerste uienperceel van de Gewastour Uien werd donderdag 28 maart gezaaid in Kortgene (Zeeland). Na het zaaien is ook dit perceel bespoten met herbiciden. De weersvoorspellingen voor aankomende week zijn (erg) gunstig voor het ontkiemen van het zaad.

Het spuiten van herbiciden op het perceel in Kortgene.

De Gewastourpercelen in Tollebeek en Zeewolde (Flevoland) kunnen nog niet bereden worden. Ook in Kimswerd (Friesland) is het afwachten of de regen, die voor de aankomende week voorspeld is, geen roet in het eten gaat gooien. 

In Zweeloo (Drenthe) zijn een aantal natte plekken losgetrokken en in de aankomende week zal dit perceel worden bemest door de loonwerker. In Dronten (Flevoland) is kunstmest gestrooid. Als hier niet te veel neerslag valt, dan kan er aan het einde van de week nog worden gezaaid.

Meststoffen toevoegen
Timac Agro was aanwezig bij het zaaien op het perceel in Oeffelt. Tijdens het zaaien werd de startmeststof Physiostart toegevoegd.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden