Ruud Morijn Photographer / Shutterstock.com

Gewastour Uien week 15

Ook in de Flevopolder zijn de eerste uien gezaaid

8 April 2019 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Ook op het Gewastourperceel in Dronten (Flevoland) zijn in de afgelopen week de uien gezaaid. Dit is het derde perceel, van alle Gewastourpercelen, dat gezaaid is. Op de percelen die als eerste gezaaid zijn, ontkiemt het zaad inmiddels.

Op het perceel van Aeres Farms in Dronten is vrijdag 5 april gezaaid. Het zaaibed is afgelegd met een sneleg en er zijn 3,8 eenheden gezaaid op bedden van 1,5 meter. De geplante uien zijn van het ras 'Hyway', wat een middenvroeg ras is.

De uien zijn vrijdag 5 april gezaaid op het perceel van Aeres Farms.

Kiemen
In Oeffelt (Noord-Brabant) is het zaad, 1 week na het zaaien, gekiemd. Op het perceel viel in de week na het zaaien zo'n 2,5 millimeter neerslag. Ook op het perceel in Kortgene (Zeeland) viel 2,5 millimeter regen, zo toont de weerdata van afgelopen week. Het gros van het zaad is ontkiemd, al heeft het zaad dat ondieper ligt meer moeite.

De overige percelen worden aankomende week nog gezaaid, ondanks de verwachting dat de temperaturen gaan dalen. De verwachtingen zijn dat het in de meeste gebieden droog blijft. Afgelopen week viel gemiddeld 5,64 millimeter regen. 

Wil je op de hoogte blijven van de weersomstandigheden op de percelen bekijk dan de pagina van de Gewastour met weerdata.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden