Agrifoto

Aangeboden door Hazera

Groeien in nieuwe teeltgebieden

11 April 2019

De uienteelt groeit hard in gebieden waar enkele jaren terug nog geen of weinig uien werden geteeld. Klimaatverandering en de beschikbaarheid van goede rassen zijn de voornaamste oorzaken van de groei in deze gebieden.

Alle uienrassen van Hazera hebben een hardheidscijfer van boven de 100 (UIKC-lijst), waardoor ze tevens geschikt zijn voor lichte gronden. De uien met een gemiddelde hardheid (onder de 100), worden over het algemeen sneller zacht wanneer deze geteeld worden op lichte gronden.

Ook staan deze uien vaak op maagdelijke gronden, wat de gezondheid, houdbaarheid en bewaring ten goede komt. De verwerkers en exporteurs hebben dan ook steeds meer de ervaring dat de uien van lichte gronden geschikt zijn voor export naar verre bestemmingen. 

App downloaden
De gewasspecialisten van Hazera hebben reeds jarenlange ervaring met de uienteelt en deze kennis delen wij graag met u. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten. Uiteraard kunt u ook de app 'Hazera Uien Ziekten' downloaden.

Ondanks de uitstekend presterende rassen en de hoge kwaliteit van het zaad, blijven ziekten en plagen een bedreiging. Met de app helpt Hazera de telers om alert te blijven, onregelmatigheden vroeg te herkennen en passende maatregelen te nemen. U kunt de app herkennen aan het onderstaande icon.

Dit is het kenmerk van de app: Hazera Uien Ziekten.

Vroege start
In het jaar 2019 kenden we een vroege zaaistart in week 8/9. Toen werd er al wat gezaaid, met of zonder priming en/of afdekking. In week 13 zijn de meeste bedrijven volop van start gegaan met het zaaien. Wij wensen u alvast een succesvol seizoen toe!

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden