Gewastour Uien week 19

Hagelschade op uienperceel Zeewolde

6 Mei 2019

De neerslag heeft er onder andere voor gezorgd dat de uien in de afgelopen week goed konden groeien. Daarnaast viel er dit weekend op een aantal percelen een hagelbui.

Op het Gewastourperceel in Zeewolde (Flevoland) viel vorig weekend een hagelbui, waardoor sprake is van flink wat bladafslag. De schade is in dit stadium echter nog moeilijk in te schatten. In de komende weken wordt duidelijk of het pijpje zich kan vormen. Uiteraard zorgt de hagelschade wel voor groeiachterstand.

Op het uienperceel in Zeewolde (Flevoland) is hagelschade zichtbaar.

De schade van de hagel is een behoorlijke tegenvaller, met name omdat de opkomst tot op heden erg goed was. Om de uien goed nat te houden, is het perceel 2 keer beregend.

Het uienperceel in Zeewolde, eerder in de week.

Meer hagel
Ook op het uienperceel in Kimswerd (Friesland) is hagel gevallen, al lijkt de schade mee te vallen. Een enkel vlaggetje is geknapt, maar dit is niet noemenswaardig. Het Gewastourperceel in Tollebeek (Flevoland) heeft ook geen schade ondervonden van de hagel, wel is in dit perceel sprake van tweewassigheid.

Het uienperceel in Dronten (Flevoland), begin vorige week.

Op het uienperceel in Zweeloo (Drenthe) is de opkomst van de uien tot nu toe bijzonder goed. De uien staan mooi en regelmatig te vlaggen.

De opkomst op het uienperceel in Zweeloo (Drenthe).
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden