Shutterstock

Gewastour Uien week 22

Langzame komst van het tweede pijpje

27 Mei 2019 - Redactie Boerenbusiness

Op vrijwel alle percelen van de Gewastour van Boerenbusiness staan de uien in het tweede pijpje. Daar waar de groei er nog niet in zat, begint dat nu te komen. Dit heeft te maken met de warme dagen van afgelopen week en de regen van zondag 26 mei.

Hoewel het nog niet te laat is voor het tweede pijpje, heerst onder telers toch het gevoel dat het wat aan de late kant. Het is namelijk nog slechts minder dan 4 weken tot de langste dag aanbreekt. Na deze langste dag stoppen de uien met het vormen van pijpjes en zal de ui een knol gaan vormen. 

Beste resultaten
Op het uienperceel in Zweeloo (Drenthe) staan de uien er op het moment goed bij. Ook de monitoring naar de opkomst laat op dit perceel de beste resultaten zien. Voorlopig wordt op dit perceel nog niet beregend, maar er wordt wel uitgekeken naar de verwachte regen. "Het is nog even de kat uit de boom kijken", zo geeft de teler uit Zweeloo aan. 

Op het perceel in Dronten (Flevoland) begint de groei van de uien nu ook te komen. Door de regen van zondag 19 mei waren een aantal plantjes platgeslagen, maar deze zijn weer bijgetrokken.

Duidelijkere rijen
Op het Gewastourperceel in Tollebeek (Flevoland) beginnen met name de rijen steeds duidelijker zichtbaar te worden. Hier viel zondag 26 mei zo'n 10 millimeter, wat voornamelijk voor de werking van de bodemherbiciden op het gewenste moment is gevallen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden