Eigen foto

Aangeboden door BASF

Nu uien beschermen tegen valse meeldauw

14 Juni 2019

Valse meeldauw vraagt in de uien elk jaar weer als eerste alle aandacht. Een effectieve bescherming kan worden verkregen door Acrobat DF tijdig preventief middels een schema toe te passen.

Acrobat DF werkt (door de 2 actieve stoffen) op verschillende manieren. Dimethomorf wordt opgenomen in het blad en zorgt voor preventieve en curatieve werking en mancozeb zorgt als breedwerkend contactfungicide voornamelijk voor een preventieve werking. Om 'Acrobat DF' optimaal te benutten, wordt geadviseerd een effectieve en veelzijdige hulpstof (zoals Promotor) toe te voegen.

Advies
Ons advies is om 2,5 kilo per hectare Acrobat DF en 0,3 liter per hectare Promotor. Later in het seizoen kan tegen bladvlekken ook Scala worden toegevoegd. Bij de eerstejaars plantuien kan dit nu al nodig zijn. Scala is een voor uien nieuwe werkzame stof, die erg effectief is tegen botrytis en stemphylium. Scala is zacht voor het gewas en kan eveneens aan andere middelen worden toegevoegd. Ook past dit fungicide uitstekend in een anti-resistentiestrategie.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden