Eigen foto

Gewastour Uien week 33

Storm laat uienpercelen strijken

12 Augustus 2019

De meeste Gewastourpercelen zijn ondertussen (grotendeels) gestreken. Hierbij lijkt ook de wind een handje geholpen te hebben.

Het uienperceel in Kortgene (Zeeland) is volledig gestreken. Daarbij heeft de wind van zaterdag 10 augustus ervoor gezorgd dat alle uien platliggen. De verwachting is dat de uien begin september gerooid kunnen worden. "Zoals het nu lijkt, komen we uit op een opbrengst van 40 tot 45 ton", zo vertelt de uienteler. 

Het perceel in Kortgene (Zeeland) is massaal gestreken.

De uien op het perceel in Kimswerd (Friesland) zijn door de stevige wind iets gaan hangen. De uien zijn echter nog niet aan het strijken. Er zit een mooi pak loof op deze uien. In tegenstelling tot veel andere uienpercelen in deze regio zijn er geen 'dode puntjes' in het loof te ontdekken. 

De uien op het perceel in Kimswerd (Friesland) zijn door de wind iets gaan hangen.

Beregening
Het uienperceel in Zweeloo (Drenthe) is op maandag 12 augustus voor de zevende keer beregend. Dat is 1 keer vaker dan vorig jaar. Toen werd een gemiddelde opbrengst van bijna 60 ton gehaald. Volgens de uienteler van dit perceel staan de uien er vergelijkbaar voor. De uien beschikken over een flink en vitaal loofpakket. Inmiddels is ongeveer 66% van het perceel gestreken. 

Er zit al een behoorlijke maat onder de uien van perceel Zweeloo (Drenthe).

Het perceel in Zeewolde (Flevoland) is door hagelschade in het begin van het groeiseizoen aan de late kant. De stand van de uien is goed. Echter, er moet nog wel veel gebeuren om grofte te krijgen. Met groeizamere dagen in het vooruitzicht is het daarom geen ramp dat het perceel aan de late kant is. 

De uien op dit perceel zaten al bijna op het punt om te gaan strijken. De wind van afgelopen zaterdag heeft het laatste zetje gegeven, waardoor de uien nu platliggen. Dat is ook de reden dat op zondag 11 augustus het perceel bespoten is met MH60.

Het perceel in Zeewolde (Flevoland) is zondag 11 augustus met MH60 bespoten.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden