Agrifoto

Gewastour Aardappelen week 17

Pootwerkzaamheden in Groningen lopen achter

23 April 2019 - Redactie Boerenbusiness

In het zuiden van Nederland kiemen de Innovators al, terwijl op het perceel in Groningen nog gepoot moet worden. Op de percelen die gefreesd worden zijn de omstandigheden droog, maar nog niet kritisch.

Op het Gewastourperceel in Scharendijk (Zeeland) zijn kiemen van ruim 1 centimeter en op het perceel in Escharen (Noord-Brabant) zijn er kiemen van ongeveer 0,5 centimeter aanwezig. Daarentegen moet op het perceel in Spijk (Groningen) nog gepoot worden, wat naar verwachting komende week zal gebeuren. Het perceel in Goor (Overijssel) is dinsdag 23 april gepoot.

Er zijn kiemen van ruim 1 centimeter op het perceel in Scharendijke.

Goede omstandigheden
Op het aardappelperceel in Hank (Noord-Brabant) zijn de Innovators op woensdag 17 april gepoot. Het perceel is niet voorbewerkt, waardoor nog voldoende vocht in de bodem aanwezig was. Dit geldt eveneens voor het perceel in Middenmeer (Noord-Holland), waar de Innovators donderdag 18 april zijn gepoot. De Gewastourpercelen in Dronten en Ens (Flevoland) en het perceel in Voorst (Gelderland) zijn vrijdag 19 april gepoot. 

De pootwerkzaamheden op het aardappelperceel in Ens.

Verwachte regen
Over het algemeen wordt er uitgekeken naar de regen. De droogte geeft problemen bij het poten op het perceel in Goor en bij het aanaarden van de ruggen in Scharendijke.

Het aanaarden van de ruggen op het perceel in Scharendijke.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden