Agrifoto

Aangeboden door Hazera

Vlotte opkomst van zaaiuien op proefvelden

7 Mei 2019

We zullen Pasen 2019 niet snel vergeten. Het was zonovergoten en warm in Nederland, met net geen warmterecord. Door deze warme dagen is het voor de tijd van het jaar erg droog. Wat iedereen zich inmiddels afvraagt is of we wederom zo’n droog jaar krijgen als in 2018?

Sinds woensdag 1 mei valt er neerslag en dat is hard nodig voor de pas gezaaide uienpercelen. Er is op diverse percelen in de afgelopen dagen beregend, met name om korstvorming tegen te gaan, uniforme opkomst te bevorderen of omdat het zaad droog lag. Helaas kan er niet overal worden beregend.

Proefvelden
De proefvelden van Hazera liggen verspreid door het land, om zo ruime ervaring op te doen met onze rassen. De zaaiperiode is vlot verlopen. We zien nu, met het warme weer van de afgelopen dagen, dat de uien en vlot opstaan, maar dat geldt ook voor het onkruid.

De proefpercelen krijgen de normale praktijkbehandelingen van telers op het gebied van bemesting en verzorging. De tijd van waarnemen, breekt nu aan. De gewasspecialisten van Hazera gaan de percelen (na opkomst) nauwgelet volgen. Als eerste verrichten we de tellingen van het aantal opgekomen zaaiuienplanten. We kijken onder meer ook naar de stand van het gewas en de eventuele verschillen in de rassen onderling.

Misschien treft u als teler ook bijzonderheden aan in uw uienperceel, u kunt dan contact opnemen met één van onze gewasspecialisten.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden