Eigen foto

Gewastour Weerdata

Landelijk grote verschillen in neerslag

10 Mei 2019 - Redactie Boerenbusiness

Op verschillende percelen van de Boerenbusiness Gewastour is donderdag 9 mei en vrijdagnacht 10 mei regen gevallen. De neerslaghoeveelheden laten daarbij echter grote landelijke verschillen zien.

De meeste neerslag is de afgelopen dagen in de Flevopolder gevallen. Op het uienperceel in Zeewolde (Flevoland) viel zo'n 11 millimeter. Dit perceel wordt gevolgd door het perceel in Dronten (Flevoland), waar de afgelopen dagen 8,5 millimeter regen viel. Ook op het perceel in Zweeloo (Drenthe) viel 8,5 millimeter.

Op het Gewastourperceel in Spijk (Groningen) viel in de afgelopen 24 uur 8,5 millimeter neerslag en in Voorst (Gelderland) komt de neerslagteller uit op 5,5 millimeter.

Zuiden kent minder neerslag
De Gewastourpercelen in het zuiden van het land moeten het met minder neerslag doen. Voor zover er al gesproken mag worden van buien, viel er tussen de 0 en 3 millimeter. Dit geldt ook voor het perceel in Middenmeer (Noord-Hollland), want hier viel slechts 1 millimeter. 

Voor de aankomende dagen is de verwachtingen dat er in het zuiden van het land en midden van Nederland nog een enkele bui valt. Zo toont ook het weerbericht van Robert de Vries aan.

Klik op de volgende links om de weerdata van de aardappelpercelen en uienpercelen bij u in de buurt te volgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden