Eigen foto

Gewastour Uien week 24

Kan regen voor een inhaalslag zorgen?

11 Juni 2019

De eerste weken van het groeiseizoen waren behoorlijk droog, waardoor veel uien een groeiachterstand hebben opgelopen. Kan de regen van week 23 voor een inhaalslag zorgen?

Van alle percelen die meedoen aan de Boerenbusiness Gewastour, is de meeste neerslag over de afgelopen 7 dagen (tot 11 juni) gevallen op het perceel in Kimswerd (Friesland): 80,5 millimeter. Desondanks zorgt kou ervoor dat de groei er niet in wil komen. De meeste uien staan nu in het tweede of derde pijpje. 

Minder neerslag in oosten
In het oosten van Nederland is in de afgelopen 7 dagen een stuk minder neerslag gevallen. Het uienperceel in Zweeloo (Drenthe) kreeg afgelopen week 27,4 millimeter neerslag. De uien op dit perceel staan er goed op en staan momenteel in het vierde pijpje.

Op het uienperceel in Oeffelt (Oost-Brabant) viel de minste neerslag. Hier viel gedurende de afgelopen 7 dagen 22,1 millimeter. Door het koude weer loopt dit perceel achter op voorgaande jaren. 

Flevoland
De uienpercelen in Flevoland kregen maandag 10 juni de meeste neerslag te verwerken. Op het perceel in Zeewolde viel in een half uur tijd circa 20 millimeter. Dit perceel had in week 19 ook al te maken met schade door hagel, waardoor de groei niet doorzet. De uien lopen dan ook achter op voorgaande jaren. 

Het perceel in Zeewolde ontving maandag 10 juni in een half uur zo'n 20 millimeter.

De korst van het Gewastourperceel in Dronten was tot vorige week zeer hard. De neerslag heeft het perceel goed gedaan en inmiddels beginnen de uien goed te groeien. 

Na de regen van afgelopen week beginnen de uien op het perceel in Dronten goed te groeien.

Conclusie
De neerslag is als zeer welkom ervaren, maar door het koude weer lopen de meeste percelen wel achter op voorgaande jaren. Volg de groei van de percelen op de pagina van de Boerenbusiness Gewastour

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden