Shutterstock

Aangeboden door Bayer

De coloradokevers en luizen zijn er weer

16 Juni 2019

De coloradokevers en luizen zijn inmiddels al waargenomen in meerdere percelen. Controleer uw percelen en zet waar nodig Calypso of Bariard in.

Nu de temperaturen zich hebben ontwikkeld (na een koude meimaand), gaat ook de ontwikkeling van de (plaag)insecten door. Vanuit meerdere bronnen (zoals opslagplanten) komen coloradokevers naar de percelen. Momenteel zijn de eerste exemplaren waar te nemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen coloradokevers zich snel ontwikkelen. Let op kevers in het gewas, de afzet van eieren (onderkant van het blad) en op de larven.

De coloradokever in een aardappelperceel in Steenwijkerwold op 11 juni 2019.

Luisdruk al hoog
Ook de druk van luizen is momenteel al hoog. In pootaardappelen is het belang van een goede luisbestrijding nog meer toegenomen, wegens het wegvallen van verschillende neonicotinoïden. Aangezien de druk hoog is, is het ook zaak om percelen met consumptie- en zetmeelaardappelen te blijven controleren. 

De ei-afzet van de coloradokever aan de onderzijde van het aardappelblad.

Effectieve insecticiden
Calypso en Bariard zijn effectief tegen de coloradokevers (zowel in het adultenstadium als het ei- en laverenstadium). Daarbij zijn die middelen ook effectief tegen alle bladluissoorten. Deze middelen zijn tevens veilig voor nuttige insecten en dus toepasbaar in bloeiende gewassen. Daarbij mogen ze worden ingezet in grondwaterberschermingsgebieden. 

Voor informatie of advies kunt u contact opnemen met Bayer

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden