Eigen foto

Gewastour Uien week 25

Uien hebben de groei goed te pakken

17 Juni 2019

Na een droge en koude start van het voorjaar, hebben de uien op de Gewastourpercelen geprofiteerd van de neerslag. Hoe staat het ervoor?

Wanneer we kijken naar de afgelopen 2 weken, dan hebben alle percelen van de Boerenbusiness Gewastour Uien de nodige neerslag gehad. Vooral in Oost-Brabant en Noord-Holland is in die periode veel neerslag gevallen.

Een overzicht van de neerslag van de afgelopen 7 dagen (tot 17 juni 2019).

Tweewassigheid 
Op het perceel in Kortgene (Zeeland) is sprake van tweewassigheid. Zo'n 70% van de uien is goed opgekomen. Deze uien groeien goed en staan in het zesde pijpje. Echter, het overige deel van het perceel blijft wat achter. Op deze plekken hebben de uien maar 3 pijpjes. 

Tweewassigheid in perceel Kortgene (maandag 17 juni).

Temperatuur
Op het uienperceel in Tollebeek (Flevoland) beginnen de uien inmiddels goed te groeien en tellen nu 3 tot 4 pijpjes. Deze week wordt het perceel voor de eerste keer bespoten tegen valse meeldauw. De gemiddelde temperatuur op het perceel was de afgelopen 7 dagen 16 graden Celsius.

De temperatuur op het perceel Tollebeek tussen maandag 11 juni en maandag 17 juni.

Op het perceel in Oeffelt (Noord-Brabant) duurde het lang totdat de groei op gang kwam. De afgelopen 2 weken is er echter veel gebeurd en zijn de uien flink gegroeid. Vrijdag 14 juni is dit perceel met kunstmest bestrooid en kreeg het perceel 10 millimeter neerslag. 

Perceel Oeffelt: links is een foto van 31 mei en rechts is een foto van 15 juni.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden