Shutterstock

Gewastour Aardappelen week 33

Voor sommige percelen komt de regen te laat

13 Augustus 2019 - 2 reacties

Voor de Gewastourpercelen geldt dat na de zonneschijn regen komt. Echter, voor een aantal van deze aardappelpercelen is de neerslag te laat gekomen.

Voor het aardappelperceel in Goor (Overijssel) lijkt het erop dat de regen te laat is gekomen. Het perceel kan niet beregend worden, waardoor het erg te lijden heeft gehad onder het droge en hete weer van juli. Veel percelen in deze regio laten een vergelijkbaar beeld zien.

Ook het Gewastourperceel in Scharendijke (Zeeland) lijkt niet te kunnen profiteren van de neerslag. De verwachting is dat weinig tonnen bij gaan komen, ten opzichte van de proefrooicijfers van week 31 (40,4 ton). Deze Innovators zullen met circa 2 weken af land geleverd worden. 

8 keer beregend 
Van de percelen die meedoen aan de Gewastour, is het aardappelperceel in Escharen (Oost-Brabant) het vaakst beregend: 8 keer. Dit leidt ertoe dat de opbrengst uit de proefrooiingen de hoogste was van alle percelen. In de hoeken van het perceel, waar de haspel niet is geweest, is de droogte van de eerste maanden echter wel goed zichtbaar. 

Voor de hoekjes op het perceel in Escharen (Noord-Brabant) komt de neerslag te laat.

De Innovators op het Gewastourperceel in Ens (Flevoland) beginnen wat te slijten. De harde wind van zaterdag 10 augustus heeft de aardappelen ook een tikje gegeven (gedraaid blad aan de bovenkant van de planten). "Gevoelsmatig stonden de Innovators er vorig jaar beter voor, toen werd in juni een opbrengst van 59 ton gehaald", aldus de teler van het perceel.

Het gewas op het perceel in Ens (Flevoland).
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden