Aangeboden door PlantCoaching

Gaan voor een maximale aardappelopbrengst

18 Maart 2020

Jaap en Leen Vos van akkerbouwbedrijf 'Klein Tiengemeten' in het Brabantse Dinteloord zijn aardappeltelers pur sang. De broers streven ieder seizoen opnieuw naar de hoogste opbrengst en kwaliteit.

Leen: "We telen diverse rassen aardappelen zoals Lady Christl, Sunita, Alegria, Melody en Mozart. Deze rassen worden speciaal geteeld om in kleinverpakking naar Albert Heijn te gaan. Nedato in Oud-Beijerland sorteert en verpakt onze aardappelen. Daarnaast telen we de aardappelrassen Challenger en Innovator, bestemd voor de fritesproductie. Onze aardappelen worden PlanetProof geteeld, wat inhoudt dat het totale plaatje moet kloppen. Een gezonde bodem door goede ontwatering en (groen)bemesting in combinatie met de juiste maatregelen tijdens de teelt."

Het gebruik van de bladmeststof BoCaN past volgens de teler prima binnen het toepassen van precisielandbouw. "In combinatie met de Phytophthora-bespuitingen is BoCaN goed toepasbaar. Uit proeven van Nedato blijkt de meerwaarde van deze meststof. Met name onder stressvolle omstandigheden, zoals droogte, hoge temperaturen of natte omstandigheden, bewijst BoCaN haar kwaliteit."

BoCaN bevat sporenelementen en micro-elementen die de aardappelplant weerbaarder maken. Bovendien zorgt het gestabiliseerde stikstof en calcium bij de start van de teelt voor een sterke wortelontwikkeling. "Daar heeft het gewas het gehele seizoen voordeel van. In overleg met onze teeltadviseur van CZAV staat BoCaN ook voor komend seizoen op het menu."

Lees meer op de website van PlantCoaching.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden