BASF

Aangeboden door BASF

'Allstar: zacht op de knol maar hard op rhizoctonia'

13 April 2022

Gebruikers van het rhizoctoniamiddel Allstar zijn enthousiast over de plezierige gebruikseigenschappen. En in proeven geeft Allstar bij herhaling meer knollen en kilo's in de verhandelbare maat.

"Misschien nog wel het belangrijkst is dat we geen klachten krijgen. We hebben tevreden gebruikers. En dat aantal groeit nog steeds." Technisch productadviseur Bert Westhoff van BASF ziet de waardering voor Allstar de laatste jaren breder worden. "Vlak na de introductie waren gebruikers vooral enthousiast over de lage dosering en de goede mengbaarheid. Maar de telers hebben inmiddels ook ontdekt dat Allstar het uitstekend doet op rhizoctonia en tegelijk zacht is voor de knol. Je hebt gewoon minder groeiremming en minder missers", licht Westhoff toe. "Je krijgt een egalere stand. Uiteindelijk resulteren die eigenschappen in meer knollen en kilo's in de verhandelbare maten."

Bewezen rendement
Om het rendement van Allstar aan te tonen, doet BASF al jaren proeven. "De uitkomsten van die proeven zijn consequent hetzelfde", vertelt Westhoff. "Op rhizoctonia gevoelige gronden geeft Allstar al gauw een meeropbrengst van €1.000 per hectare vergeleken met de marktreferentie. Dat is het resultaat van meer kilo's in de juiste maten door de zachte formulering en de lagere rhizoctonia index. Dan hebben we de lagere sorteerkosten nog niet meegerekend. Allstar in de veur geeft echt bewezen rendement."

Meerjarig gemiddelde van tien rassen op rhizoctonia gevoelige zandgrond.

Nu ook knolbehandeling met Allstar
Met ingang van 2022 heeft Allstar ook een toelating voor een knolbehandeling met 0,2 liter per ton. BASF verwacht daarvoor interesse uit de zetmeelteelt en consumptieteelten. Allstar kan bij tafelrassen bijdragen aan een betere schilkwaliteit en heeft ook een goede nevenwerking op zilverschurft. Raadpleeg voor meer details het etiket.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden