Agrifoto

Gewastour Aardappelen

Gewastour 2024 zoekt telers met Innovator

5 Maart 2024

De Boerenbusiness Gewastour gaat ook in 2024 weer van start. Om het team van deelnemers te versterken, zijn wij op zoek naar enkele aardappeltelers met het ras Innovator uit verschillende regio's van het land. We roepen telers die graag hun kennis en visie op de teelt van fritesaardappelen delen op om te reageren.

Voor het zesde jaar op rij organiseert Boerenbusiness de Gewastour. Hierin volgen wij tien percelen met aardappelen en uien gedurende het groeiseizoen, verspreid door heel Nederland. Van zaaien en planten tot aan de oogst. Daarnaast volgen wij de strategie, de werkzaamheden op het perceel en de keuzes waar telers voor komen te staan gedurende het groeiseizoen. Het gaat om het ras Innovator, om zo een betere vergelijking te kunnen maken met andere percelen met hetzelfde ras. De aftrap voor het nieuwe seizoen is binnenkort, dus geef je op als je geïnteresseerd bent.

Kennisdeling
Via foto's, video's en interviews horen we graag van de deelnemers hoe het er gedurende het seizoen voor staat. Daartegenover staat dat je als Gewastour-deelnemer onderdeel wordt van een gezellige, maar vooral leerzame club van telers en zakelijke relaties die gedurende het teeltseizoen contact met elkaar houden, kennis uitwisselen en een aantal keren bij elkaar komen voor excursies met een hapje en een drankje.

Ook krijg je een weerstation in bruikleen waarmee je de temperatuur, neerslag, bodemvocht en bodemtemperatuur van je perceel in de gaten kunt houden. Daarnaast ontvangen deelnemers gedurende de deelname toegang tot alle informatie op Boerenbusiness met het Boerenbusiness Onbeperkt-abonnement

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in deelname aan de Gewastour Aardappelen van 2024? Voor vragen of aanmelding kun je terecht bij Jesse Torringa via j.torringa@boerenbusiness.nl. Of neem telefonisch contact met ons op via 0320 - 269 528.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden