Inside: Granen & Grondstof

Europese tarwe en maïs mee in opleving

2 Mei 2017 - Clarisse van der Woude

In navolging van de beurs in Chicago, reageren ook de Europese granenmarkten met een plus. De Matif tikte dinsdag op de top 171,50 euro per ton aan voor tarwe.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De schade die door de weersproblemen in de Verenigde Staten afgelopen weekend aan tarwegewassen is ontstaan, deed maandag de CBoT al stijgen. De Matif was vanwege de dag van de arbeid gesloten, maar dinsdag was het effect direct merkbaar. Rond 16.30 uur noteerde het mei 2017 contract 169,25 euro per ton; dat is 1 euro hoger dan vrijdag. Maïs heeft op dat moment een stand van 173,50 euro per ton. Dat is een plus van 1,25 euro.

171,50

euro per ton

tikt tarwe op hoogtepunt aan

Droogte in Frankrijk
Wat ook meespeelt, is de droogte in Frankrijk. FranceAgrimer meldt dat de conditie van Franse tarwe door het vochttekort in april achteruit is gegaan. De neerslag van de afgelopen dagen was niet voldoende voor de teeltgebieden in het Noorden en Oosten van Frankrijk.

Verder speculeren insiders over de positie van Rusland als topexporteur in tarwe die het land door de handelscrisis met Turkije mogelijk kan verliezen. Turkije is de tweede grootste koper van tarwe. De Russen zeggen niet bang te zijn om Turkije als koper te verliezen, maar vrezen wel voor het tijdsverlies als gevolg van het zoeken naar nieuwe markten. 

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden