Inside: Granen & Grondstof

Sojabonen stijgen al 8 sessies op rij

7 Juli 2017 - Clarisse van der Woude

Een beetje verrassend is het wel. Sojabonen lopen al 8 sessies op in prijs. Het juli 2017 contract komt hiermee op het hoogste niveau in 3 maanden.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daarmee is een verschuiving in gang gezet van de focus op grote Zuid-Amerikaanse oogsten en lagere persactiviteit in China (die overigens alweer herstelt) die de markt naar beneden drukten naar nieuws uit de Verenigde Staten. Daar blijken de gewassen er toch minder goed voor te staan. Daarbij zijn de voorraden volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw minder groot dan verwacht.

Amerikanen vrezen dat China overstapt naar Zuid-Amerika

Export plust
Verder loopt de handel goed. De exportverkopen van Amerikaanse sojabonen bedroegen per 22 juni 59,36 miljoen ton, tegen 51,30 miljoen ton een jaar geleden. Het Canadese sojabonenareaal stijgt dit jaar overigens naar 2,95 miljoen hectare. Vorig jaar was dat nog 2,21 miljoen hectare en in 2015 was dat 2,20 miljoen hectare.

Sojabonen aan de beurs van Chicago noteren nu 8 handelssessies op rij groene cijfers. 

Afbrokkelende prijzen
Wel moet er rekening worden gehouden met het feit dat als de weersomstandigheden in de VS verbeteren, met meer regen en hogere temperaturen, dat de prijzen kunnen afbrokkelen. Ook zijn de Amerikanen bang dat China overstapt naar Zuid-Amerika voor de aankoop van sojabonen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden