Focus op EU soja

ADM opent non-GMO fabriek voor soja

26 Juli 2017 - Niels van der Boom

De Archer Daniels Midland Company (ADM) heeft in het Duitse Spyck voor het eerst GMO-vrije soja verwerkt. Op deze locatie, dicht bij de Nederlandse grens, werd voorheen alleen koolzaad en zonnebloemenzaad verwerkt.

De mogelijkheid om GMO-vrije sojabonen te kunnen verwerken, is onderdeel van de Europese sojastrategie die ADM heeft voor de lange termijn. Daarin is dit een eerste stap. In de toekomst moet het netwerk van verwerkingslocaties in Europa worden uitgebreid, waardoor klanten beter van GMO-vrije sojameel kunnen worden voorzien. Ook wil het de groei van het West-Europees soja areaal ondersteunen.

ADM wil de groei van het Europees soja-areaal ondersteunen

Flexibele verwerking
"Met deze extra verwerkingscapaciteit kunnen we voldoen aan de groeiende vraag naar GMO-vrije soja in Europa”, zegt manager Jon Turney. “Door deze flexibiliteit kunnen we snel reageren op marktveranderende situaties. Dat geldt voor zowel soja als koolzaad en zonnebloemen."

Soja areaal groeit
ADM heeft al een faciliteit in het Duitse Straubing voor de verwerking van soja die niet genetisch is gemodificeerd. Rondom deze locatie in Beieren wordt samen met boeren en afnemers getracht een markt voor lokaal geteelde soja op te zetten in Noordwest-Europa. "We willen de soja-industrie laten groeien in deze regio en helpen boeren in Frankrijk en in de Donau-regio om de teelt op poten te zetten", zegt René van der Poel van ADM.

ADM is een van de grootste grondstofproducenten wereldwijd. Het heeft 500 productverwerkingslocaties en 250 productiefaciliteiten voor voedselingrediënten. 32.000 mensen zijn voor het bedrijf werkzaam. ADM doet in 160 verschillende landen zaken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden