30 miljoen ton uitbreiding

Rusland bouwt aan export van tarwe

6 December 2017 - Niels van der Boom

In verschillende Russische havens wordt gebouwd aan terminals om meer graan te kunnen exporteren. Over een periode van 5 jaar moet dat een extra exportvolume opleveren van 30 miljoen. Die ambitie sprak landbouwminister Alexander Tkachev uit.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Rusland wordt gebouwd aan verschillende graanterminals, onder andere in het verre oosten, Trans-Baikal en Zuid-Rusland. De landbouwminister opende dinsdag 5 december een nieuw verladingsstation in de Zwarte Zee-haven Novorossiysk.

45

miljoen

ton tarwe hoopt Rusland dit seizoen te exporteren

Vooral tarwe export
Tkachev heeft flinke ambities voor de sector. In 5 jaar tijd moet het exportniveau van graan met 30 miljoen ton zijn verhoogd. Daarmee komt de jaarexport uit op 70 tot 80 miljoen ton per jaar. Naar verwachting wordt gedurende het seizoen 2017/2018, wat afloopt op 1 juli, 45 miljoen ton graan geëxporteerd. Zo’n 35 miljoen ton hiervan is tarwe.

"Voor de ontwikkeling van havenfaciliteiten bouwen we aan een terminal in Vladivostok, met het oog op Azië, de haven in Novorossiysk en een nieuwe terminal in Taman, Krasnodar", lichte de landbouwminister toe. "Tezamen levert dit een exportplus van 30 miljoen ton op."

Graanoogst naar nieuw record
Het ministerie rekent dit jaar met een graanoogst van meer dan 130 miljoen ton, een nieuw record. "Het hangt van de weersomstandigheden en teeltmethodes af of we dit in 2018 ook waar kunnen maken. Het is onze taak om de landelijke graanoogst niet onder de 120 miljoen ton te laten komen. We hebben onze eer om hoog te houden."

 

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden