Inside: Granen & Grondstof

Russen kunnen topoogst 2017 met gemak herhalen

7 December 2017 - Clarisse van der Woude

Rusland is in staat om de recordoogst van 2017 in de toekomst nog eens dunnetjes over te doen. Dat beweert de minister van Landbouw Alexander Tkachev.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De productie, die de Russen tot aan 5 december 2017 wisten te realiseren, bedraagt 139,5 miljoen ton. Dat is een enorme hoeveelheid, die behoorlijk concurreert met de Europese hoeveelheden. Daarmee is het ook een van de grootste factoren voor de aanhoudende malaise op de wereldwijde granenmarkt. Ter vergelijking: vorig jaar oogstte Rusland 124,6 miljoen ton.

Prestaties van vorig jaar waarschijnlijk overtroffen

Prestaties overtreffen
Daarvan maakt tarwe dit jaar 88 miljoen ton uit. Naar verwachting zal de export van tarwe uitkomen op 35 miljoen ton. Daarmee is het land op weg om de prestaties van vorig jaar te overtreffen. Het totale exportpotentieel van graan wordt geschat op 53,5 miljoen ton in seizoen 2017/2018. De totale export van graan zal dit jaar de 45 miljoen ton gaan aantikken.

Monsteroogst in 2018
Voor 2018 verwacht de minister geen verlaging van het areaal. Als er geen problemen met het weer komen, dan wordt er in 2018 weer een monsteroogst binnen gereden. Met als gevolg meer prijsdruk en toenemende concurrentie uit het Zwarte Zeegebied.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden