Inside: Granen & Grondstof

Graanoogst 2018 start met een plusje

15 December 2017 - Niels van der Boom

Met de meeste granen in de grond op het Europees halfrond worden ook de eerste prognoses voor de oogst van 2018 vastgesteld. Die start met een plusje, ondanks dat de groeiomstandigheden niet overal ideaal zijn.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analistenbureau Stratégie Grains heeft voor de Europese graanoogst een eerste prognose gepubliceerd. Zij schatten in dat de totale oogst in de Europese Unie (EU) uitkomt op 304,9 miljoen ton. Dat betekent een plusje van 1,9% bovenop de oogst van 2017.

304,9

miljoen ton

granen in de EU voor oogst 2018

Natte omstandigheden
De graanoogst van dit jaar is negatief aangepast, vanwege slechte weersomstandigheden in de Baltische Staten, Scandinavië en de noordelijke gebieden van Duitsland en Polen. Hierdoor verloopt ook het zaaien van wintergraan in deze landen moeizaam. Door overvloedige neerslag konden trekkers en zaaimachines het land niet op.

In Spanje, Italië en Griekenland is het juist veel te droog, waardoor het graan weer moeite heeft met de beginontwikkeling. In de overige Europese lidstaten staan de gewassen er op dit moment wel erg goed op. Bij een gelijkblijvend areaal wordt op dit moment een hogere oogst verwacht dan in seizoen 2016/2017.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden