Shutterstock

Inside Granen en grondstof

'Volatiliteit grondstoffen-markt houdt aan'

22 September 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Graan en agrarische grondstoffen handelaar Louis Deyfus Company (LDC) publiceerde gisteren (dinsdag 21 september) de cijfers over de eerste helft van 2021. Het bedrijf zag de inkomsten flink stijgen in een zeer volatiele grondstoffen markt. En aan die bewegelijke markt lijkt nog geen einde te komen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

LCD publiceerde gisteren (dinsdag 21 september) de cijfers over de eerste helft van 2021. De netto verkopen zijn met 46,9% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020 en komen uit op $24 miljard. De brutowinst steeg met 22,7% naar $879 miljoen. "In een aanhoudend volatiele markt met over het algemeen hoge prijzen en verstoringen in de logistieke keten heeft het marktinzicht, voorzichtig risico beheer en een solide strategie van LDC voor een solide resultaat gezorgd", aldus CEO Micheal Gelchie tegenover Reuters.

Onzekerheid houdt aan
De prijzen van agrarische grondstoffen zijn sterk gestegen en dat heeft bijgedragen aan de halfjaarwinst van LDC volgens Gelchie. Maar de prijspieken liggen nog ruim onder het niveau van 10 jaar geleden. Anders dan in 2010/2011 wacht ons een langere periode van verhoogde volatiliteit. Corona is nog niet onder controle, de problemen in de logistieke ketens zijn niet opgelost en de Amerikaanse Centrale Bank heeft het over het afbouwen van monetaire steun. Dat draagt allemaal bij aan het creëren van een volatiel klimaat, brengt de CEO naar voren.

We zien de nodige rust en normalisatie nog niet terug komen in de keten en de markt, stelt Gelchie. En in een breder licht bezien, weerspiegelen de stijgingen op de grondstoffen- en energiemarkt ook de verschuiving naar een koolstofarme economie. "De infrastructuur die daarvoor nodig is kost geld", zegt Gelchie.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden