Lost Shoe Studios / Shutterstock.com

Nieuws Kwartaalcijfers

ADM voert winst op in krappe grondstofmarkt

28 April 2022 - Stef Wissink

Archer Daniels Midland (ADM) heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. De grondstoffenhandelaar zag zowel de omzet als de nettowinst stevig oplopen. Het bedrijf meldt verder komende jaren aanhoudende krapte in de grondstoffenmarkt te verwachten.

ADM noteert over het eerste kwartaal een omzetgroei van bijna $3,7 miljard, tot $23,65 miljard. Die omzetstijging werd met name gedreven door de hoge grondstoffenprijzen. De nettowinst (na aftrek van belastingen) nam met zo'n $400 miljoen toe naar $1,05 miljard. CEO Juan Luciano is tevreden met deze resultaten. De krappe oogsten in Zuid-Amerika, de wereldwijd goede vraag naar grondstoffen, de groei van het bedrijf in de nutrition-tak én een goed risicomanagement zijn volgens hem de belangrijkste redenen voor de goede resultaten. 

Archer Daniels Midland verwacht dat de huidige, krappe voorraad in de grondstoffenmarkt mogelijk nog jaren aanhoudt. Het bedrijf wijst daarbij op de tegenvallende koolzaadoogst in Canada, tegenvallende oogsten in Zuid-Amerika en disrupties in het Zwarte Zee-gebied. Voor de winst van ADM zelf kan de situatie echter goed uitpakken. Luciano voorziet dat de financiële resultaten over heel dit jaar die van 2021 zullen overtreffen, zonder daar specifieker op in te gaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden