In IJsselmeerpolders

Ruim 830 hectare pachtgrond aangeboden

29 September 2017 - Bart-Jan van Zandwijk - 1 reactie

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) maakt op vrijdag 29 september bekend 39 kavels in de IJsselmeerpolders aan te bieden voor geliberaliseerde pacht. Het gaat in totaal om circa 836 hectare grond met een agrarische bestemming.

De kavels, die aangeboden worden, liggen in de Noordoostpolder, in het zuiden en oosten van Flevoland en in de Wieringermeer. De gronden zijn momenteel vooral in gebruik als akkerbouwland.

39

kavels

kunnen worden verpacht

Minder kavels dan gemeld
In augustus maakte het RVB bekend dat het zou gaan om meer dan 1.000 hectare agarische grond, wat uit zou komen op 43 kavels. Dat aantal is nu teruggebracht naar 39 kavels met een totaal van 836 hectare. 

Het aantal kavels is teruggebracht, omdat het Rijksvastgoedbedrijf nog een aantal lopende contracten had met Staatsbosbeheer. Het gaat om kavels in het zuiden van Flevoland. Deze kavels worden nu na het eindigen van de contracten via openbare inschrijving aangeboden.

Eind oktober sluitdatum
Via openbare inschrijving kan men een bod uitbrengen op de kavels. De inschrijving sluit op dinsdag 31 oktober om 12:00 uur. De nieuwe pachtgronden gaan in op 1 december 2017 en de uitgifteduur is per kavel verschillend en ligt tussen de 2 en 6 jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
PP 2 Oktober 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/grond/artikel/10876041/ruim-830-hectare-pachtgrond-aangeboden][/url]
Als ik goed ben ingelicht is er helemaal geen contract tussen Staatsbosbeheer en Rijksvastgoedbedrijf... maar zijn de contracten van de huidige pachters niet goed. Dus worden we weer met een kluitje in het riet gestuurd.....
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden