309 hectare verruild

Record voor Noord-Hollandse kavelruil

20 Februari 2018 - Anne Jan Doorn

In de Wieringermeerpolder (Noord-Holland) is 309 hectare grond verruild. Het is een record voor de provincie. De grond is verruild onder de provincie Noord-Holland, het Rijk, Nuon en 10 agrariërs.

Noord-Holland verkoopt via deze kavelruil zo’n 110 hectare agrarische grond. "We geven hiermee de grond weer terug aan het gebied", zo laat Elisabeth Post, gedeputeerde Grondzaken bij de provincie Noord-Holland, weten.

Aansluitende percelen
Met de kavelruil ontstaan nieuwe mogelijkheden voor agrarische bedrijven in het gebieden. De ruil leverde 8 akkerbouwers en 2 veehouders grotere en beter op elkaar aansluitende percelen op. Ook ontstond er ruimte voor een windpark van Nuon.

Daarnaast betekent de kavelruil een forse afname van het landbouwverkeer over de openbare weg. Bodemonderzoek had de kavelruilen, die voor oktober 2017 gepland stond, uitgesteld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden