Laagste punt gezien?

Gouda kaas weer in trek op internetveiling

20 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Voor het eerst in weken wordt er weer kaas verkocht op de Europese internetveiling Dairy Auctions Online (DAO). Ook wei kon kopers verleiden, waar A-Ware blijkbaar een andere route gevonden heeft om de room te verkopen. 

Het goede nieuws van deze week is dat een koper bereid was om weer over te gaan tot de aankoop van kaas. De Gouda werd aangeboden tegen een onderprijs van 1,70 euro, maar kon een koper verleiden om 1,77 euro per kg kaas voor levering mei te betalen. 

1,77

euro

per kg voor de Gouda kaas betaald

Nu is de vraag of de markt een bodem gevonden heeft of dat kaasmakers de productie zover hebben verlaagd dat het nu een schaars product begint te worden. Hoe dan ook, het is een opsteker voor de prijs die al weken muurvast zit op het lage niveau van 1,70 euro. 

De Italiaanse kazen uit de hoek van Litouwen hadden minder succes. Afhankelijk van de leeftijd werd de kaas voor levering week 18, 19 en 20 aangeboden tegen prijzen van 5 euro tot 5,99 euro per kg. Niets werd verkocht. Ook de zoete boter tegen een prijs van 2,24 euro bleef onverkocht. 

Beter verging het de wei voor levering mei en juni. Daarvoor stond de onderprijs op 490 euro per ton, maar werd uiteindelijk 503 euro per ton betaald. 

Opvallende afwezige is de room vanuit de hoek van A-Ware. Al vanaf week 13 ontbreekt deze op de veiling, waar op de markt nog steeds gesproken wordt over voldoende aanbod in zijn algemeen. Wat waarschijnlijk inhoudt dat het bedrijf een andere bestemming voor de room heeft weten te vinden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden