Inside: Melk & Voer

Global Dairy Trade: forse min voor volle melkpoeder

3 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness

De eerste Global Dairy Trade (GDT) van dit nieuwe jaar is er één met gemengde signalen. Zo zijn er plussen zichtbaar voor kaas en magere melkpoeder, maar de min voor volle melkpoeder is er één in de categorie fors. Overall schiet de gemiddelde prijs met bijna 4 procent naar beneden, wat een toenemend aanbod uit Nieuw-Zeeland voorspelt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Per saldo daalt de gemiddelde prijs met 3,9 procent tot 3.463 dollar, bij een verhandeld volume van 22.396 ton. Dit is vooral een gevolg van de forse daling van volle melkpoeder, want andere stromen schrijven wel plussen. Zo stijgt boter met een half procent tot 4.308 dollar per ton en ook magere melkpoeder schrijft groene cijfers met een plus van 2,3 procent tot 2.660 dollar. Ook Cheddar noteert een plus van 1,4 procent tot 3,894 dollar. Melkvet noteert daarentegen wel weer een min van 0,6 procent tot 5.352 dollar per ton en Lactose duikt met bijna 3 procent in het rood tot 836 dollar, maar dit is een relatief kleine stroom. 

Ondanks de stevige min voor volle melkpoeder zijn de verwachtingen op de zuivelmarkt overwegend positief. Volgens the Irisch Farmers Association is er ruimte voor verdere stijging van de melkprijzen in de komende maanden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden