Tot en met 30 juni

ZuivelNL maakt geld vrij voor uitbanning IBR en BVD

13 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Over 2016 is het niet gelukt om de 3 miljoen vanuit het Europese steunpakket voor het stimuleren van diergezondheid op te maken. Voor ZuivelNL te reden om tot 30 juni door te gaan met het pakket, maar dan aangevuld met nieuwe maatregelen om BVD en IBR terug te dringen.  

Tandje bijschakelen voor IBR en BVD vrij

In de Nederland omringende landen zijn melkveehouders al veel verder met het terugdringen van BVD en IBR, maar ook in Nederland wordt nu een tandje bijgeschakeld om dit terug te dringen. Voor ZuivelNL reden om op verschilende manieren uitbanning daarvan aan te jagen.  

Om bestrijding van BVD aan te moedigen zijn er drie verschillende tegemoetkomingen aangekondigd. Zo komt er een korting van 3 euro op de onderzoekskosten voor het BVD-oorbioptonderzoek. Ook komt er een korting van 200 euro op de kosten van de diagnostiek die nodig is of op de eerste stap naar BVD gecertificeerd vrij. Een andere mogelijkheid is de korting van 200 euro inzetten om de overstap te maken van BVD onverdacht naar BVD gecertificeerd vrij. Hiervoor geldt dat het onderzoek voor 30 juni afgerond moet zijn.  

De laatste manier om het geld voor BVD te gebruiken is via tankmelkonderzoek. Dan kan er een korting van 36,50 euro verkregen worden op onderzoek naar het BVD virus.    

Bij IBR kan een zelfde korting gekregen worden van 200 euro op diagnostiek of de overstap. Ook is er de mogelijkheid op een korting van 2 euro op bloedonderzoek IBR gE Antistoffen Elisa. De korting op tankmelkonderzoek naar IBR is iets lager van die voor BVD en komt uit op 25 euro.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
DD 13 Januari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10872997/ZuivelNL-maakt-geld-vrij-voor-uitbanning-IBR-en-BVD]ZuivelNL maakt geld vrij voor uitbanning IBR en BVD[/url]
En als je al vrij bent, is er dan ook geld voor een toeslag o.i.d.
Met geld stimuleren werkt nog altijd het beste.
bella 13 Januari 2017
nee, alleen als je straks niet vrij bent of een uitbraak krijgt dan halen ze jou melk niet meer op.
panne 13 Januari 2017
wij zijn vrij dus alles zelf betaalt en nu moet ik ook nog voor een ander gaan
betalen een bonus lijkt mij meer gepast
Klaas 16 Januari 2017
Met het opheffen van de productschappen heb ik geopperd om geld vrij te maken voor dit doel. Nul op rekest gekregen Helaas, er is wel geld naar de kalverhouderij gegaan met als doel vitalere kalveren.
Dit heeft geresulteerd in het feit dat de kalveren 14 dagen oud moeten zijn eer ze het bedrijf verlaten.

Doel is goed de manier waarop niet helaas
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden