Ook december boven 2 procent

Melkproducenten VS sluiten 2016 met plus af

25 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Melkveehouders in de Verenigde Staten (VS) weten ook over december een plus van meer dan 2 procent in de melkaanvoer op te schrijven. Het levert over heel 2016 een plus van net geen 2 procent op in de gehele VS. 

2,2

procent

meer melk in december

Over december schrijven de 23 belangrijkste melk producerende staten in de VS 7,61 miljoen ton melk op. Een plus van 2,2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het is tevens de maand waarin Californië weer een plus opschrijft van 0,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Wisconsin schrijft een stijging pp van 1,7 procent. Maar het is Texas die er met een plus van meer dan 11 procent uitspringt.

Het houdt in dat alle belangrijke producerende staten weer een plus laten zien. In januari neemt die plus waarschijnlijk verder toe, doordat Texas en New Mexico een jaar eerder kampten met de gevolgen van Goliath. Tegelijk kampte Californië met tegenvallende aanvoercijfers door droogte. 

Over heel 2016 schrijven de 23 belangrijkste staten een plus op van 2 procent. In de complete VS komt de stijging terecht op 1,9 procent meer melk. Sinds ongeveer 2013 laat de melkaanvoer een gestaag stijgende trend zien. Of daar door het nieuwe beleid van Trump ruimte voor blijft is maar de vraag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden