Handel in zwaar weer

Zuivel VS knokt voor behoud van relatie met Mexico

3 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Onder het bewind van Donald Trump waait er een nieuwe wind in de Verenigde Staten (VS). Hij drukt zijn stempel op de koers van de dollar, maar heeft ook een mening over de relatie met diverse landen, waaronder Mexico. Juist dit land is van vitaal belang voor de Amerikaanse zuivelexport. 

Een uitdaging voor Vilsack

Het zijn de VS die door hun ligging ten opzichte van Mexico een goedlopende export van zuivel richting deze regio in stand weten te houden. Hoewel ook de Europese Unie (EU) sinds de grenssluiting van Rusland voor zuivel zich steeds vaker meldt op deze markt. Er kan gerust gesteld worden dat er kapers op de kust zijn en dan is daar Donald Trump die een muur wil bouwen om de regio's van elkaar te scheiden.

Een uitdaging voor Tom Vilsack, de voormalige minister van landbouw in de VS, maar actueel CEO van de Amerikaanse Raad voor de Zuivelexport (USDEC). Hij wilde juist de export promoten, nieuwe afzetmarkten voor zuivel veilig stellen en de verkoop van zuivelfabricaten verder faciliteren. 'Ik wil ook onze banden met de zuivelsector aanhalen en met onze klanten wereldwijd.'  

Juist dit laatste kan weleens een grote uitdaging worden nu de regering Trump de krantenkoppen blijft halen door nieuwe ontwikkelingen rondom de relatie met Mexico. In plaats van vooruitgaan moet hij nu overstappen op crisismanagement. Daarom drukt Vilsack exporterende bedrijven op het hart om de klanten in Mexico gerust te stellen en de hand te reiken. 

Overstappen op crisismanagement

'We hebben allemaal de verantwoordelijkheid en de kans om onze relatie met Mexico te behouden en te versterken. We moeten ze gerust stellen en laten weten dat we nog steeds open zijn voor het doen van zaken en dat we blijven zoeken naar manieren om zaken met ze te doen.'

Hij hoopt dat de diepgewortelde relatie stevig genoeg is om de storm te doorstaan. Een storm die aangewakkerd wordt door de geluiden die uit Washington komen. Over 2016 vertegenwoordigde Mexico een bedrag van 1,2 miljard dollar binnen de Amerikaanse zuivelexport. Samen met nog 130 organisaties vecht USDEC voor het behoud van de Mexicaanse markt.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 3 Februari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10873274/Zuivel-VS-knokt-voor-behoud-van-relatie-met-Mexico]Zuivel VS knokt voor behoud van relatie met Mexico[/url]
Die Trump slaat nogal wild om zich heen,op de Amerikaanse melkveebedrijven melken veel Mexicanen,wat zijn hier weer de gevolgen van ?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden