Inside: Melk & Voer

Nederlandse melkaanvoer schrijft toch een plus op

17 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Geen daling, maar een lichte stijging laat de Nederlandse melkaanvoer over januari weer zien. Het houdt in dat er ook in vergelijking met december meer melk geleverd is en de plus buiten FrieslandCampina tot stand kwam. Een analyse voor de insiders van Melk & Voer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkaanvoer nam over januari toch weer toe, na een stabiele aanvoer over december. In vergelijking met een jaar eerder met 1 procent, tegen een plus van 1,9 procent in vergelijking met december. FrieslandCampina maakt eerder bekend in vergelijking met december geen stijging van de melkaanvoer te zien. Het houdt in dat de plus in de melkaanvoer bij de andere verwerkers van melk behaald werd.

Die sluiten pas vanaf 1 maart aan bij de regeling fosfaatreductie via GVE. Het is nog lastig in te schatten wat de gevolgen zijn  voor bedrijven. Wordt er vee uitgeschaard naar Duitsland of België, hoeveel stoppen er en waar wordt gekozen voor minder melkkoeien of kiezen melkveehouders voor een kleiner bestand jongvee?   

Voor nu geeft het resultaat van januari ook zicht op meer melk in februari. Melkveehouders grijpen blijkbaar de kans om nog iets extra omzet binnen te halen.  

Meer aanvoercijfers

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden