Inside: Melk & Voer

Druk op prijzen werkt door in melkprijs Milcobel

16 Maart 2017 - Herma van den Pol

Waar de Nederlandse verwerkers van melk erin slagen om de melkprijs in de benen te houden of zelfs iets te verhogen, schikt Milcobel zich naar de markt. Wat het betekent voor de melkprijs over februari leest u in een analyse van Boerenbusiness Melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor februari zakt de eiwitprijs naar 565,22 euro per kg, tegen een vetprijs van 304,35 euro per kg. Het resulteert in een standaardprijs van 32 euro per 100 liter en levert in België een reëel uitbetaalde melkprijs op van 35,05 euro per 100 liter melk. Omgerekend naar Nederlandse waardes komt de melkprijs bij een jaarleverantie van 600.000 kg melk met 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit uit op 36,42 euro per 100 kg melk.  

Ondanks de daling bevindt de melkprijs zich nog steeds op een niveau boven de Nederlandse melkprijzen. Zelfs Cono betaalt over februari door het aflopen van de wintertoeslag iets minder. Milcobel laat weten: 'met dit reëel uitbetaald melkprijsniveau handhaaft Milcobel zich nog steeds op de eerdere bereikte goede positie binnen de Europese zuivelomgeving.' 

Bekijk de melkprijsvergelijking

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden