Inside: Melk & Voer

Geen verrassing voor melkprijs Vreugdenhil

14 April 2017 - Wouter Baan

In de regel genomen toonde de melkprijzen in maart gematigde bewegingen. Aan deze trend doet de melkprijs van zuivelaar Vreugdenhil mee. Gelijkblijvende vet- en eiwitprijzen zorgen ervoor dat leveranciers een stabiele uitbetalingprijs incasseerden. Meer voor abonnees op Melk & Voer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vreugdenhil zag in februari nog wat ruimte om de basis van de melkprijs te verhogen. Echter, de wintertoeslag werd ingetrokken en dat resulteerde in het feit dat de uitbetalingsprijs, per saldo, moest inleveren tot 33,45 euro per 100 kilo melk. Die prijs staat ook voor maart op de borden. De huidige markt biedt Vreugdenhil geen aanleiding om hieraan te sleutelen.

33,45

euro

per 100 kilo

De vetprijs noteert hierbij 3,10 euro per kilo. Eiwit, het andere component, levert 6,30 euro per kilo op. Hierbij hoort een jaarleverantie van 600.000 kilo. Bij 800.000 kilo melk komt de prijs uit op 33,72 euro en 1,1 miljoen kilo melk levert een prijs op van 34 euro per 100 kilo melk.

Huidige marktomstandigheden
Met de huidige marktomstandigheden in april is er nog geen aanleiding om een neerwaartse tendens te verwachten. De prijs voor room, boter en kaas staan op (licht)stijgend en hbben een stevig fundament. Dit compenseert teleurstellende eiwitprijzen. De forse prijsdaling is in april echter wel gestaakt.

Premie behalen
Vreugdenhil geeft melkveehouders de kans om een premie van maximaal 2,10 euro op de melkprijs te behalen. Waarbij 1,50 euro verdiend kan worden door weidegang toe te passen. Duurzaamheid levert een bonus op van 0,60 euro. De toeslag voor kwaliteit is verrekend in de melkprijs. Los daarvan gaat er 0,23 euro van de melkprijs af voor de ZuivelNL-regelingen.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden