Inside: Melk & Voer

Toch iets minder melk over april

16 Mei 2017 - Herma van den Pol

Na de plus van maart, laat de melkaanvoer over april een beweging zien die meer in lijn is met de verwachtingen uit de markt. Of de Nederlandse melkaanvoer daarmee ook zijn koers voor de komende maanden heeft uitgezet, moet echter nog blijken. Lees hieronder meer over de melkaanvoer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nederlandse melkveehouders slaagden er over april in om 1,21 miljoen ton melk af te leveren. Dat is een min van 0,4 procent in vergelijking tot een jaar eerder.

0,4

procent

minder melk over april 

De trend van de voorgaande maanden houdt nog aan. Dat wil zeggen dat de het niveau van de aanvoer zich rond het niveau van een jaar eerder beweegt. De ene maand ligt het er iets boven en de andere ligt het er net onder. Hierin wordt voor de maand februari uitgegaan van de dagproductie en niet van de maandproductie.   

Vetgehalte omlaag
Er komen iets meer liters melk binnen, maar tegelijkertijd zakt het vetgehalte langzaam weg. Zo leverde april 2016 een vetgehalte op van 4,47 procent, maar komt deze over april 2017 niet verder dan 4,40 procent. Dit levert een vetopbrengst op van 53.421 ton. Dat is een daling van 1,8 procent in vergelijking tot 2017. 

Over heel 2017 collecteerde Nederland tot nog toe 4,81 miljoen ton melk, een min van 0,5 procent in vergelijking tot een jaar eerder. Hierin is de complete opbrengst van de maand april meegenomen. De vetopbrengst pakt met 215.377 ton 1,3 porcent lager uit.  

Klik hier voor meer inzicht in de melkaanvoer van Europa en de melkaanvoer wereldwijd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden