Inside: Melk & Voer

Melkprijs Arla plust over eerste helft 2017

23 Mei 2017 - Herma van den Pol

Opnieuw komt Arla met wisselende prijzen voor verschillende regio's. Zo maakt de prijs in het Verenigde Koninkrijk voor de tweede maand op rij een andere beweging, dan die van de leden op het vaste land. Met de melkprijs van juni wordt tevens de eerste helft van 2017 afgesloten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla houdt de melkprijs voor zowel gangbare als biologische melk over juni stabiel. Het levert voor de Nederlandse leveranciers een prijs op van 31,65 euro per 100 kilo melk. Dit voor melk met 4,20 procent vet en 3,40 procent eiwit. 

31,65

euro

per 100 kg melk

Bij Arla kan nog wel een weidepremie en een bedrag voor kwaliteit en cellen verdiend worden.

Slecht nieuws voor Britten
In vergelijking tot de daling van mei is de stabiele prijs van juni goed nieuws. Deze keer pakt het echter niet goed uit voor het Britse onderdeel. De melkprijs bleef daar een maand eerder nog stabiel, maar over juni wordt deze alsnog met 4 pence per liter verlaagd. Door deze zet werd wel voorkomen dat melkveehouders de pijn van een hoge seizoensheffing en een melkprijsverlaging te voorduren kregen.

1,50

euro

plust melkprijs eerste helft 2017

Eerste helft 2017 afgesloten
Met de uitkomst van juni kan de balans over de eerste helft van 2017 opgemaakt worden. Zo schreef het eerste kwartaal al een winst op van 3,50 euro, over het tweede kwartaal wordt er juist een verlies opgeschreven van 2 euro.

Over de complete eerste helft van 2017 komt er daardoor alsnog een plus van 1,50 euro uit de bus rollen. Een jaar eerder was dit nog een verlies van 4,30 euro per 100 kilo melk.   

Bekijk de melkprijsvergelijking

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden