Gesponsord: accon■avm

Bedrijfsoverdracht: Op naar de volgende fase

6 Juni 2017

De agrarische bedrijfsoverdracht is een proces van jaren. Er gaat veel aan vooraf en na de overdracht is het traject nog niet afgerond. Op tijd nadenken en zaken regelen, kan een hoop ellende schelen. Niet in de laatste plaats in de familie, aldus 4 specialisten van acconâ– avm.

'In de agrarische sector is bedrijfsopvolging een belangrijk onderwerp,' vertelt Colette Cohen, Senior Juridisch Adviseur. 'Dat is niet zomaar. De materie is complex. Er speelt bij opvolging van alles op verschillende vlakken. Men wil bovendien goed zorgen voor het familiebezit. De emotionele aspecten, die in het proces ook een belangrijke rol spelen, worden nog wel eens onderschat.'

Redelijke verdeling
Haar collega Grietje Frederiks, Specialist Belastingadvies, knikt instemmend: 'Het gaat vaak om veel vermogen en de ouders willen graag een redelijke verdeling tussen de bedrijfsovernemer -meestal een van de kinderen, die het bedrijf toebedeeld krijgt- en de overige kinderen. Dat kan lastig zijn. De andere kinderen hebben nogal eens het gevoel dat ze er bekaaid vanaf komen. Daarom wordt vaak een meerwaardeclausule opgenomen. Als de overnemer het bedrijf staakt en verkoopt binnen de gestelde termijn, moet hij/zij een deel van de winst aan hen terugbetalen.'

Meer informatie
Lees verder op de site van acconâ– avm.

Hebt u vragen? Ga eens in gesprek met een acconâ– avm adviseur over dit onderwerp of stel uw vraag via het adviesformulier. We begeleiden u graag bij dit belangrijke en ingewikkelde proces.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden