Inside: Zuivelmarkt

Merkwaardige zuivelmarkt stuwt melkprijs Milcobel

17 Augustus 2017 - Wouter Baan

De melkprijs van de Milcobel schrijft een plus over juli, zowel op vet als eiwit. Door de mutatie blijft de Belgische zuivelverwerker koploper in de melkprijsvergelijker. De zuivelfabrikant spreekt over een merkwaardige zuivelmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijs van Milcobel schrijft voor de derde maand op rij een plus. De uitbetalingprijs op vet plust met krap €0,10 tot €3,23 per kilo. Eiwit gaat met zo’n €0,18 omhoog tot €6,54 per kilo. Het resulteert in België in een melkprijs van €37,10 per 100 kilo.

38,54

euro

per 100 kilo is de melkprijs van Milcobel

Omgerekend naar Nederlandse waardes komt de melkprijs, bij een jaarleverantie van 600.000 kilo en melk met 4,41% vet en 3,47% eiwit, uit op €38,54 per 100 kilo. In de melkprijsvergelijker blijft Milcobel hierdoor fier aan kop.

Dankzij room en kaas
De plus over juli is volgens Milcobel te danken aan een zeer goede 'valorisatie' van kaas en room. Daarentegen staat de prijs van volle melkpoeder onder druk door een betere productie in Nieuw-Zeeland. De wig tussen vet en eiwit is inmiddels merkwaardig groot geworden, zo betitelt Milcobel de marktsituatie.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden