Inside: Zuivelmarkt

Arla verhoogt melkprijs opnieuw voor augustus

22 Augustus 2017 - Esther de Snoo

Zuivelverwerker Arla verhoogt de melkprijs voor de maand augustus opnieuw. Die stijging is echter minder fors dan de maand hiervoor.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijs van Arla voor de maand augustus wordt verhoogd met €1 per 100 kilo melk. Dat is de internationale melkprijs van Arla, gebasseerd op 4,20% vet en 3,40% eiwit. Per land kan de verhoging anders uitpakken, aangezien elk land andere voorwaarden hanteert. 

Huidige markt wordt gedomineerd door sterke vraag en lage voorraden vet 

In juli kwam de melkprijs van Arla in Nederland uit op €32,07 per 100 kilo bij 4,0% vet geleverd. Bij Arla kan ook een weidepremie en een bedrag voor kwaliteit en cellen verdiend worden. De verhoging van Arla is een signaal dat de melkprijzen aantrekken in augustus.

Lagere voorraden, grote vraag
Arla laat weten dat de huidige markt wordt gedomineerd door een sterke vraag naar zuivelproducten en lagere voorraden vet. Dit verhoogt de prijzen voor producten die vet bevatten. Ondertussen blijft de eiwitmarkt stabiel, maar op een laag niveau. 

Melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk kunnen rekenen op een bruto-plus van £0,81 per kilo. Daarmee komt de uitbetalingprijs tegen Britse standaarden uit op £29,98 per liter. In juni werden Britse melkveehouders nog gekort.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden