Inside: Zuivelmarkt

Boterprijs vlakt af door voorzichtige markt

30 Augustus 2017 - Esther de Snoo

De ZuivelNL-noteringen tonen aan dat de markt voorzichtig is. Kan de prijs van boter daardoor alsnog verder stijgen of zal deze gaan dalen?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De hele maand augustus ging de boterprijs wekelijks met sprongen van €150 tot €200 per ton omhoog. Deze week is dat anders. In de noteirngen van ZuivelNL pluste de boterprijs slechts met €50 naar €6.850 per ton. Niettemin een ongekend historisch hoge prijs. 

Tekst gaat verder onder de grafiek.De prijs in euro per ton in 2017 tot en met week 35.

Handel is voorzichtig
De reden waarom de boterprijs deze week minder hard stijgt, is het feit dat de handel voorzichtiger is geworden. De prijzen zijn zo hoog dat inkopers 2 keer nadenken en inmiddels ook al op zoek zijn naar alternatieven.

Dit betekent overigens niet dat boter zichzelf uit de markt prijst. De verwachting is dat de vraag naar boter de komende maanden met het oog op de feestdagen en winter, verder aantrekt. Tegelijkertijd blijven de voorraden zeer beperkt. 

Prijs weipoeder blijft dalen
De prijs van weipoeder daalt met €20 per ton en is dit jaar nog niet zo goedkoop geweest. Het restproduct heeft niet meer de belangstelling van de markt. 

Tekst gaat verder onder grafiek.De prijs in euro per ton in 2017 tot en met week 35.

De prijzen van volle melkpoeder noteren al weken onveranderd op €3.100 per ton. Ook magere melkpoeder is vrij stabiel en komt uit op €1.720 per ton. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden