Deal met Milk New Zealand

Alibaba wil melkmarkt China veroveren

1 September 2017 - Redactie Boerenbusiness

Het internetplatform Alibaba, dat vergelijkbaar is met Amazon, heeft plannen om de Chinese zuivelmarkt te veroveren. Het bedrijf heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Milk New Zealand. Dat meldt de website Agrarheute op woensdag 30 augustus. 

Alibaba wil zuivelproducten uit Nieuw-Zeeland verschepen naar China. Daarvoor gaat het tevens samenwerken met Mengniu Dairy, de op een na grootste melkfabriek van het land. Het internetplatform heeft gekozen voor deze website, omdat deze fabriek de meeste ervaring heeft in de verkoop van zuivelproducten via internet.

Australië doet al zaken met het internetplatform 

Alibaba werkt al met Australië
Het internetplatform werkt al jaren samen met de Australische zuivelaars. Inmiddels zijn er al meer dan 1.300 zuivelproducten verkocht via Alibaba. Daarnaast verkoopt het platform al groenten, fruit en melk aan China, de Nieuw-Zeelandse zuivelindustrie sluit daar goed bij aan. 

Merknaam: 'Green Valley'
De melk wordt verwerkt onder de naam 'Green Valley'. De ondernemer van dat melkveebedrijf heeft 2.400 melkkoeien. De consumenten in China willen steeds vaker weten onder welke omstandigheden voedsel is geproduceerd, vooral dierenwelzijn, milieu en voedselkwaliteit zijn daarbij belangrijk. 

Succes van het project?
Alibaba verwacht dat het project zal aanslaan, omdat de vraag naar snelheid en thuisbezorgservices toeneemt. De verkoop van de Nieuw-Zeelandse zuivelproducten moet in totaal een half miljard Chinezen bereiken.

Het internetplatform wil op 8 september beginnen met de verkoop van de producten. Aan het einde van dit jaar hoopt het bedrijf minstens 80.000 liter per maand te verkopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden